מבזק חדשות ההורות - גיליון 122 - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מבזק חדשות ההורות - גיליון 122

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 17.08.2008
אל תאשימו את הסוכר - צריכת סוכר אינה גורמת להתנהגות היפראקטיבית | שני תינוקות גדולים מהממוצע נולדו בחיפה | האם הילד/ה רק נמוך/ה או יש לו/ה בעיית גדילה?  |  מחקר חדש קובע: דברו עם תינוקות בשפת בני אדם |   מחסור בחומצה פולית מעלה את הסיכון לרעלת הריון

בית חולים כרמל בחיפה

מבזק חדשות ההורות - גיליון 122

מבזק חדשות ההורות לתקופה שבין 10-16/8/08

 
אל תאשימו את הסוכר

פורסם ב: 10.8.2008,14:33

ניתוח עדכני של מחקרים קודמים קובע: צריכת סוכר אינה גורמת להתנהגות היפראקטיבית בקרב ילדים.

מאת: מיכל גילאון, דיאטנית במרפאת סוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת הכללית.

באדיבות אתר האינטרנט של שירותי בריאות כללית.

סוכר לא גורם להופעתן של  הפרעות קשב וריכוז או התנהגות היפראקטיבית. כך טועו פרופ' דייויד בנטון מאוניברסיטת סוונסי במאמר שבו ביצע ניתוח־על (מטה־אנליזה) למחקרים קודמים בנושא. היפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז, שתיהן ביחד וכל אחת לחוד, נפוצות בקרב ילדים בגיל בית הספר.

 

 מה הקשר בין היפראקטיביות לתזונה?

הקשר בין התזונה לבין התופעות הללו עלה לכותרות במיוחד לאחר פרסום מחקר סאוטההפטון, שמצא קשר בין צריכת צבעי מאכל מסויימים והחומר המשמר סודיום בנזואט לבין התנהגות היפראקטיבית. צבעים וחומרים משמרים אלה מצויים גם בחלק מהמיצים ומהמשקאות המוגזים, שילדים אוהבים. עובדה זו, יחד עם כמות הסוכר המשמעותית שהם מכילים, גורמת להורים רבים להאשים את המשקאות הממותקים בבעיות ההתנהגות של ילדיהם.

לידיעה המלאה לחצו: קשב וריכוז.

 

שני תינוקות גדולים מהממוצע נולדו בחיפה

פורסם ב: 11.8.2008,11:35

שני תינוקות במשקל גבוה מהממוצע (5.350 ו 4.350 ק"ג) נולדו אחת אחרי השני בבית החולים כרמל.

 

מרינה עופר מנשר נכנסה לניתוח קיסרי מתוכנן ועם הבכי של התינוקת החדשה בישרו לה הרופאים כי התינוקת נולדה במשקל של 4.350 ק"ג  עוד היא בוכה משמחה ומחבקת את התינוקת החדשה , נשמע עוד בכי מהחדר הסמוך שם ילדה גו'זפין מקרית ים תינוק חמוד במשקל גדול יותר של 5.350 ק"ג.

 

מנהל מחלקת ילודים ופגים בבית החולים כרמל ד"ר אבי רוטשילד : מדובר בהחלט במקרה נדיר ויוצא דופן מרבית התינוקות הבריאים נולדים סביב משקל של 3 ק"ג לערך , משקל של מעל 5 ק"ג בהחלט יוצא דופן ואת שניהם יילדנו בניתוח קיסרי ".

לידיעה המלאה לחצו: תינוקות גדולים.


האם הילד/ה רק נמוך/ה או יש לו/ה בעיית גדילה? 

פורסם ב: 12.8.2008,9:47

כיצד נזהה בעיות גדילה אצל הילד? מתי כדאי לפנות לרופא ועוד? למה כדאי לשים לב? פרופ' אלי הרשקוביץ' , מומחה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים, המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה מסביר: הפרעה בגדילה יכולה להיות להיות הסימן הראשון לבעיה רפואית משמעותית ולהשפיע על מצבו הגופני והנפשי של הילד.

 

גדילתו והתפתחותו התקינה של ילד היא קריטית ולה השפעה על כל ימי חייו הילד. תהליך הגדילה הוא מורכב ונחלק לגדילה התוך רחמית, גדילה בשנת החיים הראשונה, גדילה בשנות הילדות ולבסוף הגדילה בגיל ההתבגרות. הגדילה מושפעת רבות מהתורשה (גובה ההורים), אך גם תלויה בכל שלביה בתזונה מאוזנת ומספקת. הורמון הגדילה, משפיע השפעה ניכרת על הגדילה בשנות הילדות ובגיל ההתבגרות, כאשר הורמוני המין תורמים אף הם לגדילה בגיל ההתגרות.

לידיעה המלאה לחצו: בעיות גדילה.


מחקר חדש קובע: דברו עם תינוקות בשפת בני אדם 

פורסם ב: 13.8.2008,11:21

תוצאות מחקר חדש שנערך בבית החולים לגליל המערבי נהריה, מגלות, כי כבר עם לידתם, לתינוקות יש יכולות קוגנטיביות (הכרתיות) של עיבוד וקליטה.

 

מדובר במחקר מדעי גדול ומקיף, שנערך במסגרת עבודת הדוקטורט של ד"ר מיקי חפר מאוניברסיטת תל אביב, ובהנחייתו של ד"ר זלמן וינטראוב, מנהל מחלקת הפגייה בבית החולים לגליל המערבי נהריה.

המחקר, שנמשך חמש שנים והקיף בדיקה של 100 תינוקות, בחן האם לתינוק בן יום יש יכולת קוגנטיבית של עיבוד נתונים שהוא קולט ושומע מהסביבה הקרובה.

במהלך המחקר, הושמעו תחילה לתינוקות קטעי מוסיקה קלאסית (מוצארט). לאחר מכן השמיעו להם קטעי מוסיקה רנדומאלית (אקראית). בשלב השלישי והאחרון הופסקה את המוסיקה והחוקרים יצרו סביב התינוקות סביבה שקטה.

לידיעה המלאה לחצו: שפת תינוקות.


מחסור בחומצה פולית מעלה את הסיכון לרעלת הריון 

פורסם ב: 14.8.2008,9:47

מחקר חדש ורחב היקף, שנערך על ידי המחלקה הגניקולוגית בשיתוף מחלקת היולדות בפקולטה לרפואה, באוניברסיטת אוטווה שבקנדה, קבע כי מחסור בחומצה פולית בקרב נשים הרות עלול להגביר באופן משמעותי את הסיכון לרעלת הריון. המחקר בחן את הקשר שבין רמת החומצה הפולית לבין הריון בסיכון וקבע כי קיים ביניהם קשר הדוק.

במחקר השתתפו 2,951 נשים בהריון, אשר ילדו בין השנים 2002 ל- 2005, בבתי החולים אוטווה וקינגסטון שבקנדה. מכל הנשים נלקחו דגימות דם על מנת למדוד את רמת החומצה הפולית, וויטמינים אחרים ורכיבים נוספים בדמן. באמצעות שאלונים נערך איסוף נתונים על הרגלי צריכת תוספי התזונה והוויטמינים שלהן וכן על תוצאות הלידה ומצב בריאותן במהלך ההיריון.

לידיעה המלאה לחצו: רעלת.


 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו