התפתחות החושים - mamy

כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

התפתחות החושים

  • התפתחות חוש המישוש

    התפתחות חוש המישוש

    פורסם ב: 06.04.2008

    תינוקות נולדים עם חוש מישוש מפותח, אזורי התחושה הטובים ביותר הם בקצוות האצבעות ובאזור הפה. בשבועות הראשונים כל נגיעה קלה בתינוק עלולה לגרור תגובה של אי שקט ואף בכי. במשך הזמן המוח לומד לדכא את התגובות המוגזמות, והתגובה הופכת להיות תואמת לגירוי.

  • התפתחות האינטואיציה

    התפתחות האינטואיציה

    פורסם ב: 03.04.2008

    אינטואיציה ילדותית היא כלי חשוב לגדילה ולתקשורת עם ההורים. מדובר באיזושהי ידיעה פנימית חזקה שאינה עונה דווקא על דרישות ההיגיון אולם עונה על דרישות השכל הישר. אינטואיציה אצל ילדים מתפתחת במקביל עם התפתחות השפה.

  • התפתחות חוש הריח

    התפתחות חוש הריח

    פורסם ב: 03.04.2008

    ידוע שעוברים מסוגלים לחוש בגירויים של ריח. הוכח שכאשר האם נחשפת לגירוי ריחני כלשהו העובר קולט את הריח ומעדיף אותו על פני ריחות אחרים. לכן, ישנה השפעה מסוימת לתזונת האם בהריון ולשהייה שלה במקומות ריחניים. העובר קולט את הטעמים והריחות של מאכלי האם, וכן, את הריחות בסביבתה ומטמיע אותם בדרך עלומה.

  • התפתחות חוש הטעם אצל התינוק

    התפתחות חוש הטעם אצל התינוק

    פורסם ב: 03.04.2008

    רוב ההורים משתדלים שילדיהם יאכלו מזון טעים ובריא, אולם מגלים תוך זמן קצר שלקטנים יש טעם משלהם ובדרך כלל, הם מעדיפים את המוכר והמתוק על פני כל דבר אחר. הטעם המועדף השני הוא המלוח, אחריו החמוץ, והמר הוא בכלל מחוץ לתחום. "כנראה, שמסיבה זו אף ילד לא יסכים לאכול קישואים או חצילים…"

  • התפתחות חוש הראייה

    התפתחות חוש הראייה

    פורסם ב: 03.04.2008

    ידוע זה מכבר כי למרות החשכה ברחם, מסוגל העובר להבחין בין אור וחושך. עוברים מגיבים לתנועות פנס המוצמד לבטן האם. אולם, העיניים והאזורים המוחיים האחראים לקליטה ועיבוד של תמונות מוגבלים.

  • התפתחות חוש שמיעה

    התפתחות חוש שמיעה

    פורסם ב: 03.04.2008

    לפי מחקרים שנעשו בעולם עוברים מסוגלים לשמוע קולות וצלילים ברחם אמם כבר בשבוע ה- 26 להריון. חשיפה לגירויים אקוסטיים מגוונים, משמעותית לפיתוח דיבור תקין, להעשרת הדמיון, לעודד את היצירתיות, יכולת ההפשטה, הזיכרון והריכוז. אימון ילדים קטנים – "לשמוע", "להאזין" ו"להקשיב", עושה אותם טובים יותר לתקשורת עם הזולת.

עמודים: 1 | 2