חינוך פעוטות - mamy

כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

חינוך פעוטות

  • כיצד נעודד את הילד לעזור?

    כיצד נעודד את הילד לעזור?

    פורסם ב: 21.10.2013

    אחת המשימות החינוכיות החשובות ביותר בחינוך ילדינו היא לתת לילדים להרגיש מועילים ותורמים לבית ולמשפחה. אנו אוהבים את ילדינו ורוצים לגרום להם להיות מאושרים בכל מחיר, גם במחיר של הסרת אחריות וגזילת יכולת ההנאה וסיפוק מתוך עשייה של ממש. איני מתכוונת להופכם לעבדים קטנים אלא לשותפים מלאים בעשייה ובמטלות הבית

  • איך לגדל ילד עצמאי?

    איך לגדל ילד עצמאי?

    פורסם ב: 11.12.2012

    הם נראים לנו כל כך קטנים אבל הם לא לגמרי חסרי ישע. למעשה, ניתן לאט לאט ללמד את הפעוט לעשות דברים בעצמו ותחושת העצמאות הזו, שבמילא הם נלחמים עליה החל מגיל שנתיים הנורא, תיתן להם ביטחון ואמונה ביכולות שלהם להסתדר ולהשתלב בחברה

  • מיכל דליות: טנטרום זה לתת לכעס לתקוף אותך

    מיכל דליות: טנטרום זה לתת לכעס לתקוף אותך

    פורסם ב: 08.08.2012

    אחד הדברים המביישים ביותר אשר יכולים לקרות לאדם בוגר, הוא ילדו שמאבד עשתונות בקניון וצורח עליו, נשכב על הרצפה: ילד בהתקפת זעם. מיכל דליות המקסימה, מגלה לנו איך מתמודדים נכון

  • האם הילדים שלכם עוזרים בבית?

    האם הילדים שלכם עוזרים בבית?

    פורסם ב: 29.08.2011

    האם נדמה לכם שלא כדאי להטריח את הילדים בעבודות הבית כדי שתהיה להם ילדות נפלאה ללא חובות ומטלות? האם  אתם מגדלים פרזיטים קטנים שבגיל עשרים יחיו בבית מלוכלך עם הררי כביסה, פשוט כי הם התרגלו שהכול עושים בשבילם? רגע לפני שיהיה מאוחר מדי הגיע הזמן שהילדים יתחילו לקחת חלק במשימות הבית.

  • כל כך קטן וכבר עקשן?

    כל כך קטן וכבר עקשן?

    פורסם ב: 31.08.2010

    הילד הקטן, שעד היום היה ילד מתוק, חייכן ומרצה מנהל לפתע דיאלוגים שלמים המבוססים על המילה "לא". פתאום כל אינטראקציה הופכת למסכת שלמה של הסברים, שכנועים, כעס ומריבות וכל זה רק בגלל עניין קטן. מדוע כל כך קשה לנו דווקא בדברים הכי פשוטים, שגרתיים ויומיומיים?

  • לא! אני לבד!

    לא! אני לבד!

    פורסם ב: 31.07.2010

    תכניות הטלוויזיה העמוסות לעייפה בתכניות חינוך הורים, מלמדות אותנו השכם וערב כי יש לטפח את ה"אני" של הילד אפשור קוראים לזה. תאפשרו לו להיות הוא, תאפשרו לו לגלות את האני הפנימי שלו, תאפשרו לו לנסות לבד...איך ניתן לגשר בין הרצון לספק לילד את פיתוח העצמאות שלו, לבין הידיעה כי זה עלול לעלות לנו בזמן יקר שלעיתים אין לנו.

  • אוננות אצל פעוטות

    אוננות אצל פעוטות

    פורסם ב: 13.05.2010

    ילדים מגלים את גופם מגיל צעיר וגם את התחושות שהם יכולים להפיק ממגע בעצמם. מהי תופעת האוננות אצל פעוטות? האם זה טבעי שילדנו יאונן בגיל כה צעיר? האם היא דומה לאוננות אצל מתבגרים ומבוגרים? מתי עלינו להגיב אם בכלל? איך נגיב בצורה שתהלום את ההתפתחות המינית והאישית של ילדנו ותכוון אותם להתנהגות שתואמת את ציפיות החברה?

  • הקניית הרגלים לארוחה משפחתית

    הקניית הרגלים לארוחה משפחתית

    פורסם ב: 17.03.2010

    ארוחה משפחתית הינה חוויה משותפת וחשובה לצורך בניית הקן המשפחתי, וחשובה לא פחות לילדיכם כחלק מהקניית הרגלי התנהגות וכיבוד אב ואם. היא אינה חייבת להיות נטל אלא יכולה להיות זמן איכות משפחתי דרכה ניתן לדבר על נושאי היום ולשמוע את אשר על ליבם של הילדים. יעלה בן דור מנכלי"ת "קופר- אסטרטגיות למידה וחינוך" מסבירה כיצד ומתי ניתן להתחיל בהרגל זה.

  • "את תהיי הרופאה ואני החולה"

    "את תהיי הרופאה ואני החולה"

    פורסם ב: 10.03.2010

    אם יצא לכם לעקוב אחר תחומי העניין של ילדיכם בני ה- 3-6 וודאי הבחנתם בבדיקה הגופנית שהם מעבירים אחד את השני בהנאה וביסודיות ושאלתכם את עצמכם: למה? מה יש במשחק התפקידים הזה שמושך את הילדים לשחק בו פעם אחר פעם? היכן עובר הגבול הדק בין משחק תמים לסיטואציה שעלולה לפגוע בהתפתחות התקינה של ילדנו?

עמודים: 1 | 2 | 3