טיפים - mamy

כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים
  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...

  • הטיפ לסוף כאבי הרגליים..

    הטיפ שלי: פשוט ללדת!! :)
    מאת: ענבר כ
  • רגליים

    הטיפ שלי- להכניס את הרגליים לקערת מים מהולים בחומץ, הדבר מפיג את הנפיחות והגודש באיזור כתוצאה מוורידים מורחבים. לשכב עם רגליים מורמות כמה שאפשר כדי לאפשר זרימת דם כלפי מעלה.
    מאת: אוחיון סיגלית
  • טיפים לחיזוי ביוץ

    1.       ניהול יומן שיטה ביתית, המתבססת על רישום מועדי המחזור החודשי ואורכו במשך מספר חודשים. על בסיס רישום זה מבצעים הערכה כללית לגבי מועד הביוץ הצפוי לקרות בחודש הקרוב. בשיטה זו אין התבססות על גורמים פיסיולוגים או הורמונאליים המציינים את הביוץ. ככל שהמחזור פחות סדיר, כך גדלים הסיכויים לטעות.

    2.    טמפרטורת גוף (BBT) -  בשיטה זו חוזים את מועד הביוץ בהתאם לעלייה בטמפרטורת הגוף. חסרונות השיטה: יש צורך למדוד חום כל בוקר במשך חודש באמצעות מדחום רגיש ולקחת בחשבון כי מידת חום הגוף עלולה להיות מושפעת מגורמים רבים כמו: מחלה, שתייה חמה וכד'. בנוסף, בשיטה זו מזהים את הביוץ רק לאחר שהתקיים, כך שחייבים לחכות לחודש הבא.

    3.    בדיקות ביוץ ביתיות - עבור זוגות רבים בדיקה ביתית הינה שיטה אידיאלית לחיזוי הביוץ המאפשרת להם לזהות את הימים בהם פוריות האישה בשיאה וע"י כך לתזמן את קיום היחסים. המוצרים הנ"ל מתבססים על זיהוי הורמון ה- LH, האחראי על הביוץ, בשתן.

     

    חשוב לזכור שלעיתים עוברים חודשים עד שזוג "נורמאלי" משיג הריון ללא בדיקת הביוץ. אם אישה אינה מתעברת למרות קיום יחסי מין בתקופת הפוריות עליה לפנות לרופא ולתת לו תמונה ברורה ומדויקת של תקופת הביוץ (שהתקבלה כתוצאה מהבדיקה) נתונים אלה יכולים לזרז את האבחנה ולהתאים טיפול נכון.

    מאת: מומחי "סנסו טסט"
  • תפרחת חיתולים

    אחת התופעות הנפוצות ביותר בקרב תינוקות היא תפרחת חיתולים. תפרחת חיתולים מופיעה בעור התינוק בעיקר באזור ההחתלה. הלחות והחום שבאזור ההחתלה יחד עם חשיפה ממושכת להפרשות (שתן וצואה) הם הגורמים העיקריים להתפתחות פטרת המהווה את אחד הגורמים העיקריים לתפרחת חיתולים. לפעמים גולשת התפרחת לאזורים נוספים כגון הגב תחתון ואמצע הבטן. התפרחת באה לידי ביטוי באדמומיות, גירוי וחום מקומי הגורמים לאי נוחות רבה לתינוק.

    מסקר של גיאוקרטוגרפיה עולה כי כ- 70% מהאמהות נתקלו במקרה של תפרחת חיתולים בעבר ולמעלה מ- 40% מאמהות נתקלות בה לפחות פעם בשנה (ובממוצע הן נתקלות בה לפחות פעם בארבעה חודשים).

     

     

    להלן מספר עצות שיסייעו במניעת תפרחת חיתולים:

     

    • להשאיר את התינוק ככל שניתן ללא חיתול.
    • להחליף חיתול לעיתים קרובות ולא להשאיר חיתול רטוב או מלא בצואה למשך זמן ארוך.
    • להקפיד על ניקיון ויובש העור במיוחד לאחר הרחצה וב"קפלים" שבעור.
    • לא להגזים בשימוש בסבון ודטרגנטים כיוון שאלה יכולים בעצמם לגרום לגירוי העור.
    • להשתמש במשחה מרגיעה, מבודדת ומטפלת.
    • מומלץ לא להלביש לתינוק בגדים תחתונים סינתטיים, היוצרים חום ולחות.
    • להקפיד על מתן נוזלים בכמות מספקת (במיוחד בקיץ) כדי שהשתן לא יהיה מרוכז מדי.
    • להשתמש בחומרי כביסה עדינים.
    • במקרים בהם מופיעה תפרחת מומלץ להשתמש במשחה בעלת מרכיב אנטי פטרייתי.
    מאת: מומחי "אגיסטן בייבי"
  • הקלה על כאבי גב אצל נשים בהריון

    ככל שההריון מתקדם המשקל והכובד של ההריון מושכים את הגב קדימה והאישה נאבקת על מנת להתייצב ולעמוד ישר. פעולה זו מסובבת את עמוד השדרה הגבי התחתון וגורמת ללחץ על השרירים מסביב לעמוד השדרה המותני. כאבים נוספים נובעים מלחץ על העצב siatic (ובלשון העם "אישיאס"), מורגשים בעכוז ומקרינים לרגל. על מנת לטפל בבעיה יש לשמור על ישיבה נכונה: בזמן הישיבה במשרד, בעבודה, בחדר האוכל ובמנוחה כדאי לשים כרית לתמיכה במותנית מאחור ולהישען אחורה בצורה ישרה, להימנע מישיבה על הצד ולקרב את הכיסא ככל הניתן לשולחן על מנת לכוון לישיבה זקופה. בנוסף, ניתן להשתמש בטיפולים מקומיים להרגעה: עיסוי ושימוש במשחות מרגיעות כגון אקסיפן, שימוש בחגורת גב במקרים חריגים, אם כי עדיף לחזק את השרירים במהלך ההריון בכדי למנוע היווצרות בטן מדלדלת לאחריו ואם אין ברירה ניתן ליטול תרופות נגד כאבים. טיפ הזהב לכאבי גב בהריון: שמרי על יציבה וישיבה נכונה התומכת בגב בזמן ההריון.
    מאת: פרופ' ברי קפלן, סגן מנהל בי"ח לנשים, מרכז רפואי רב
  • הסרת כתמים האופיינים לתינוקות ופעוטות

    מומחי אבקת הכביסה של תינוקלין מציעים טיפים מועילים להסרת כתמים האופייניים לתינוקות ופעוטות - בגן, בבית ובחצר:

     

    "עזרה ראשונה" - ראשית, חשוב לזכור, כי כתם, כמו צבע, זקוק לפרק זמן מסוים כדי להיספג ולהתייצב. טיפול מיידי, ימנע לעיתים קרובות את היווצרות הכתם ויקל את הסרתו. לכן יש לנסות ולתת "עזרה ראשונה" לכתם מייד עם היווצרותו.

     

    מזון תינוקות - יש להשרות בתמיסת כביסה חמימה ולאחר מכן לכבס כרגיל.

     

    חלב – מומלץ לשטוף במים קרים כדי לדלל את הכתם. להשרות לחצי שעה במים קרים המכילים אבקת כביסה, ולאחר מכן לכבס כרגיל עם תינוקלין.

     

    פליטה של תינוקות - מומלץ לשטוף מוקדם ככל שניתן במים קרים על מנת לדלל את הכתם. להשרות לחצי שעה במים קרים המכילים אבקת כביסה, ולאחר מכן לכבס כרגיל.

     

    שתן - להסרת כתמי שתן (וגם ריח) יש להשרות הבגד במים קרים ולכבס כרגיל.

    מאת: מומחי תינוקלין
  • סלט ירוק ללא תולעים וחול

    לא אחת נתקלים חובבי הסלט בארצנו בתופעה מציקה במיוחד -  שאריות חול וביצי תולעים בסלט, ולעיתים אף תולעים שלמות. מי שאוהב לאכול סלט מודע כנראה לנושא הבריאותי שבאכילתו, אבל לא תמיד לנושא ניקיון המזון ובד"כ מקבל את העובדה שהסלט קצת "קראנצ'י". גורמים בענף מהמזון מדווחים שהמסננות המיוחדות שקיימות היום במסעדות אינן עושות את העבודה ב100 אחוז וזה כמובן מתבטא גם בטעם.

     

    צביקה שולמן מבעלי מסעדת הגורמה אלגונקווין שבמושב בניה מכיר את הבעיה כבר שנים, אך יש לו פתרון מקורי שהביא עימו מקנדה ובו הוא עושה שימוש עבור הסלט הירוק העשיר שהוא מגיש כמנה ראשונה במסעדה. "על מנת להגיש סלט ירוק טהור ומזין יש לשטוף קודם עלים של חסה, רוקט, תרד וכד' בפיילה גדולה עם הרבה מים עד שכל החול נשטף מהעלים ושוקע לתחתית", מסביר צביקה. "לאחר מכן גוזרים את העלים ביד, למעשה קורעים אותם לגודל הרצוי. מעבירים את העלים לרשת דייגים מיוחדת. רשת שארוגה כמו שק גדול. יוצאים לחצר, מסובבים את הרשת עם העלים במהירות גבוהה, ביד ישרה ויוצרים כוחות צנטרפוגליים גדולים. המים נזרקים החוצה והעלים מתקבלים נקיים מחול ויבשים מאד."

    מאת: צביקה שולמן
  • הילד מפחד ללכת לרופא?

    נסו לדבר ולהכין אותו לפני ההליכה לרופא או לחיסון, תתפלאו עד כמה ירד מפלס החרדה ותגובות הבכי אם הילד יהיה מוכן לביקור אצל רופא או אחות.
    מאת: אורנה
  • טיפים לבחירת מעיל לפעוטות

    1. חשוב שלמעיל יהיה כובע לכיסוי האוזניים עם אפשרות סגירה נוחה ובטוחה בתיקתקים או סקוטש, רצוי ללא שרוכים 2. חשוב לבחור מעיל בעל ריפוד חם ונעים למגע. 3.מומלץ לבחור במעיל עשוי מבד דוחה מים. 4. יש להקפיד על איכות הרוכסן ולוודא שראש הרוכסן אינו נושר במשיכה ומוגן במגן (מעטפת בד). ראש רוכסן שעלול לנשור, מסוכן בטיחותית לפעוטות. 5. מומלץ לבחור מעיל בעל תווית גדולה לרישום שם הילד, התווית הפנימית מאפשרת זיהוי קל בגנים, בחוגים וכדומה. 6.מומלץ לשתף ילדים בזמן קניית המעיל. ילדים רבים לא אוהבים ללבוש מעיל, ואם הם יהיו שותפים בבחירתו, הדבר מעלה את סיכויי לבישתו. 7. מומלץ לבחור מעיל עם שרוולים נשלפים וכך בימי המעבר ניתן לנצל את המעיל כאפודה מחממת.
    מאת: דלית עינב קדרון, מנהלת תחום אופנה בשילב
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו